Karnınızın iyi hissetmesi için: Rezene

Akdeniz Bölgesinden gelen yeşil-beyaz yumru herhalde her evde çay yapılarak kullanılıyor. Hem de en çeşitli hastalıklarda. Anetol ve fenkon bileşenleri balgam söktürücü etkiye sahiptir ve bu nedenle öksürük ve nezle gibi soğuk algınlığı şikayetlerine iyi gelir. İçerdiği eterli yağ ayrıca sindirim şikayetlerini ve karın kramplarını hafifletir. Çoğu zaman yemekten sonra tokluk hissini belirgin derecede azaltmak için bir fincan rezene çayı yardımcı olur. Rezene özellikle bebeklere ve küçük çocuklara çok iyi gelir. Harici kullanımda rezene yağı göbek masajlarında karın-bağırsak şikayetlerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca rezene yağı kokusunun ruha dengeleyici ve güçlendirici etkisi var.

Kremsi rezene çorbamız sadece karnına iyi gelmeyecek, aynı zamanda kalsiyum deposudur, kemiklerini güçlendirir ve sana gün için enerji verir.


Tarif:

1 adet rezene kökü

200 g patates, soyulmuş

2 adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 litre sebze suyu

Karabiber, kurutulmuş kişniş

Doğranmış badem

 

  1. Rezeneyi ince dilimler halinde doğrayın, soğanları küçük doğrayın, patatesleri küçük küpler halinde getirin.
  2. Tencerede yağı ısıtın, soğanları pembeleştirin. Sebze suyunu, rezeneyi ve patatesleri ekleyin. Bir taşım kaynatın ve kapağı kapatarak yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Tümünü blenderden geçirin ve karabiber ile kişnişle tatlandırın. İstediğiniz kadar doğranmış bademle süsleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir