Badem sütü

Badem o kadar besleyicidir ki, beslenmemizde sabit bir bileşen olmalıdır. Badem sütü, küçük yemişleri frapelerde, kremalarda veya müslide de keyifle tüketmenin harika bir yoludur.

 

Küçük mucize çekirdekler

Badem sadece atıştırmalık katkısından fazlasıdır. Günde sadece 60 gramın sağlığımıza çok pozitif etkisi var. Bademde çok sayıda doymamış yağ asitleri, aynı zamanda büyük miktarlarda magnezyum, kalsiyum, bakır ve B ile E vitamini içeriyor.

 

Diyabete karşı koruma

Yeterince badem tüketirsek henüz birkaç ay sonra, insülin yoğunluğu diyabeti önleyecek kadar iyileştirilebilir.

 

Kalp için koruma

Bademdeki doymamış yağ asitlerinin kalp sağlığımıza şaşırtıcı bir etkisi var. Günde sadece 20 g badem kalp dolaşım sistemi hastalığından ölme riskini yarıya indirebilir.

 

Kemikleri güçlendirir

Yeterince badem tüketildiğinde osteoklastlar (kemik yıkımı yapan hücreler) yüzde 20’ye kadar azaltılır. Yüksek kalsiyum oranı kemiklerin güçlendirilmesini sağlar ve böylelikle kemik erimesini önler.

 

Cildi korur

Badem cildimiz için önemli olan E vitaminini içerir. Anti oksidan etkisi sayesinde daha fazla sıkılık ve esneklik sağlar: Yaşlanma karşıtı etki. Bir avuç badem bile cildimizin daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlar.

 

Sindirimi destekler

Bademin sindirim sistemimiz üzerinde probiyotik etkisi var. Yani bağışıklık sistemimizi destekleyen bağırsak bakterilerine besin sağlıyor.

 

Badem sütünü kendin yap:

 

  • 1 litre su
  • 6 yemek kaşığı beyaz organik badem ezmesi (badem püresi)
  • 10-20 adet çekirdeği alınmış hurma veya isteğe göre agave şurubu
  • İstediğin kıvamı elde edene kadar tüm malzemeleri püre haline getir.

 

Tavsiye: Güçlü bir mikserin varsa, badem püresi yerine 200 g organik bademi suyla püre haline getirebilirsin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir